Geçiş noktalarında geçiş yapan kişiyi tanımlamak için manyetik kart, yüz ya da parmak izi okuma, damar okuma gibi yöntemlerin yanına artık karekod okuma da önemli bir seçenek olarak eklendi. Bu yöntemde kişi cep telefonunda oluşturduğu karekodu ilgili okuyucuya okutarak kendini sisteme tanımlayabiliyor. Cep telefonunda mobil bir uygulama ya da web tabanlı bir sisteme giriş yapıp karekod oluşturmak oldukça basit ve zahmetsiz. Özellike telefonuna uygulama kurmak istemeyen kullanıcılar web sitesi üzerinden de karekod oluşturma imkanı bulabiliyorlar. Bu yöntem öğrenci ya da personellerin «kartıımı unuttum»sorununu da ortadan kaldırıyor.
Ya da ziyaretçilerin ilgili noktalardan geçerken yanlarında kart bulundurmasına, kimlik bilgilerini güvenliğe bırakmalarına gerek kalmıyor. Ziyaretçiden istenen bilgileri kurumun web sitesine girişi yapılarak karekoda ulaşması sağlanıyor. Oluşturulan karekod kullanıldığında iptal olması ya da belli bir süre sonra kullanılmaz olması da karekodun başkasına verilmesi tekrar tekrar kullanılmasına da engellemiş oluyor.
Sisteme adapte ettiğimiz okuyucular sadece karekod değil aynı zamanda mifare ya da proximity kart da okuyabilmesi kullanıcıya seçenek sunmak anlamında da avantaj sağlamakta. Okuyucular karekod yanında Geçiş işlemi sırasında okuyucu ekranında geçiş ile iligli bilgilendirici mesajlar çıkartarak işlemin sağlıklı olmasını sağlıyoruz.
Momento PDKS ve eduSis Kampüs Kart yazılımlarımıza ek modül olarak geliştirdiğimiz sistem personel, öğrenci ve ziyaretçi geçişlerine adapte olabiliyor.